Hjem / Industri & landbrug / Virksomhederne skal hjælpes til digital omstilling – nyt DI-initiativ
Digital omstilling.
Et af initiativerne i indsatsen er skræddersyede forløb, som skal skubbe virksomhederne frem mod en digital omstilling.

Virksomhederne skal hjælpes til digital omstilling – nyt DI-initiativ

Dansk Industri sætter nu gang i, hvad der beskrives som en omfattende indsats til mere end 10 millioner kroner, som i de kommende år skal hjælpe danske virksomheder med digital omstilling.

Den nye indsats skal helt ud i den enkelte virksomhed med råd og vejledning, men DI opfordrer samtidig regeringen og Folketinget til at få lagt en ny, samlet strategi for den digitale udvikling i Danmark. Mange virksomheder er endnu ikke kommet i gang med digitalisering og mindst af alt med brugen af avancerede teknologier som kunstig intelligens, lyder argumentationen.

DI har store ambitioner

“Vi har store ambitioner om at løfte digitaliseringen i Danmark og i danske virksomheder. Derfor skifter vi nu gear og starter den omfattende indsats. Danmark hører til i verdenseliten, når det gælder digitalisering, men vil videre. Danmark skal fortsat være et konkurrencedygtigt samfund internationalt, og derfor er der brug for at øge digitaliseringen og brugen af avancerede teknologier – ikke bare i virksomhederne, men også i det offentlige,” siger direktør Lars Frelle-Petersen, DI.

Indsatsen starter nu og løber i det næste par år under titlen ”Tech der tæller”. Et af initiativerne i indsatsen er skræddersyede forløb, hvor den enkelte virksomhed guides gennem en digital omstilling i tæt samarbejde med andre virksomheder, eksperter og fagmedarbejdere i DI.

Nye tal fra DI viser, at fire ud af 10 virksomheder ikke har været i gang med projekter om at digitalisere deres forretning inden for de seneste to år. Tallene bygger på en undersøgelse blandt 400 virksomheder. Den viser også, at en tredjedel af virksomhederne slet ikke er gået i gang med at bruge big data, blockchain, 3D-print, kunstig intelligens eller andre avancerede teknologier.

Digitalisering giver konkurrencefordel

“Vi kan se, at virksomheder, der digitaliserer, får en gevinst ud af det. Digitalisering giver dem en konkurrencefordel, og det er jo det, der skal skabe flere job og mere velstand her i landet. Derfor vil vi i DI sætte mere mandskab ind på at hjælpe vores medlemmer med at tage deres næste digitale skridt,” siger Lars Frelle-Petersen.

De 10 millioner kroner af til projektet skal i første omgang blandt andet bruges til at ansætte tre nye medarbejdere.

“Vi ved godt, at det ikke altid er nemt at gå i gang med digitalisering, men der er kæmpe fordele ved at gøre det. Vi skal helt ud i den enkelte virksomhed og samarbejde med dem om konkrete projekter om digitalisering og bidrage med råd og vejledning,” siger Lars Frelle-Petersen.

Kæmper med dalende tillid

En alvorlig bremse på digitalisering og anvendelse af ny teknologi er ifølge DI, at borgere verden over har dalende tillid til virksomhederne og anvendelse af deres data i kommercielt øjemed.

“Vi ser en voksende tillidskrise, desværre også i Danmark. Det skal erhvervslivet og resten af samfundet tage alvorligt. Uden tillid går digitaliseringen simpelthen i stå. Derfor skal digital ansvarlighed gøres til en styrkeposition både for Danmark og den enkelte virksomhed,” siger Lars Frelle-Petersen.

Samtidig med den nye digitaliseringsindsats vil DI arbejde politisk for at regeringen og folketinget bliver enige om en ny, samlet strategi for digitalisering af Danmark.

Brug for politiske ambitioner

“Vi har brug for nogle nye politiske ambitioner på området. Vi har blandt andet brug for en arbejdsstyrke med stærke digitale kompetencer – blandt andet ved at uddanne flere med de digitale kompetencer, som erhvervslivet efterspørger.”

I det hele taget er der hårdt brug for et langt tættere samarbejde mellem private virksomheder og det offentlige om digitalisering, mener Lars Frelle-Petersen.

I den forbindelse foreslår DI også en ny digital omstillingsfond på i alt 15 milliarder kroner, som skal gå til digital omstilling af hele den offentlige sektor i tæt samarbejde med erhvervslivet.

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Markerede felter skal udfyldes *

*

200-125   300-075   210-260   210-060   300-115   100-105   300-101   400-101   300-320   300-070   300-206   200-310   300-135   300-208   810-403   400-050   640-916   642-997   300-209   400-201   200-355   352-001