Hjem / Sundhed & sygdom / Nu skal patienter i Odense på virtuelle lægebesøg
Læge på mobiltelefon.
Mød det sundhedsfaglige personale på en skærm derhjemme.

Nu skal patienter i Odense på virtuelle lægebesøg

Virtuelle lægebesøg bliver snart virkelighed for mange danskere. Allerede nu bliver samtaler via en skærm et fast tilbud til Odense Universitetshospitals endometriose-patienter. Virksomheden Sundhedsekspressen har hjulpet projektet i gang.

Digital teknologi vil i fremtiden gøre det nemmere at besøge lægen – uden at patienter skal bevæge sig uden for deres hjem. På den måde kan patienterne også selv være med til af definere, hvornår de har behov for kontakt med det sundhedsfaglige personale på for eksempel hospitaler. Og netop dette tilbud kan Odense Universitetshospital nu give patienterne på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling. Det skriver Welfaretech.dk.

”Vi oplever, at flere af vores patienter ønsker mere medbestemmelse i forhold til deres behandling. Samtidig er en hel del af patienterne jo også vant til at bruge computer og smartphones. Derfor kan de have stor glæde af de virtuelle konsultationer til enten at supplere eller erstatte fremmøde. Vi tror, at de virtuelle konsultationer kan være med til at gøre tingene nemmere for vores patienter, og derfor har vi haft et ønske om at komme hurtigt i gang,” siger D. Pia Dybdal, som er er oversygeplejerske på Afdeling D.

Afdeling D har fået hjælp fra virksomheden Sundhedsekspressen. Sammen har de lavet et set-up, hvor fem sygeplejersker og fire læger i løbet af to dage er blevet klædt på til selv at gennemføre virtuelle konsultationer. Teamet oplærer efterfølgende andre kolleger i ’virtuelle konsultationer’ og umiddelbart herefter vil patienterne kunne få glæde af det nye tilbud.

Til læge i eget hjem

Mange endometriose-patienter har typisk en hel del ambulante besøg op hospitalet, og antallet af patienter med sygdommen er voksende.

”De virtuelle konsultationer kan være med til at skabe bedre sammenhængende forløb for vores endometriose patienter, som uden tvivl vil have gavn af, at flere og flere konsultationer kan foregå hjemmefra. Sygdommen er meget forskellig fra patient til patient. For nogle vil det være en lettelse at spare en anstrengende tur på landevejen. For andre vil det betyde meget, at de i højere grad kan undgå at tage fri fra jobbet for at skulle en tur til hospitalet,” fortæller Bjarne Rønde Kristensen, ledende overlæge, Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D på Odense Universitetshospital.

Det kan betale sig at yde en ekstra indsats for at bane vejen for, at potentialet i de velfærdsteknologiske løsninger indfries. Men der er barrierer.

”Den praktiske brug og medarbejdernes accept af teknologien er ofte de største barrierer for ibrugtagning. Derfor har ledelsen på Afdeling D og afdelingens endometriose-team i samarbejde med klinikere og Sundhedsekspressen planlagt og gennemført en agil lynimplementeringsproces af videosamtaler,” forklarer Else-Marie Lønvig, adm. direktør i Sundhedsekspressen – ifølge Welfaretech.dk.

”Patienterne blev, til stor tilfredshed, allerede involveret i samtaler over video i teamets træningsfase. Det bevirkede, at en eventuel modstand for at komme i gang hos klinikere og patienter hurtigt blev overvundet. Videosamtaler kunne derfor ubesværet gå direkte i drift,” slutter Else-Marie Lønvig.

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Markerede felter skal udfyldes *

*

200-125   300-075   210-260   210-060   300-115   100-105   300-101   400-101   300-320   300-070   300-206   200-310   300-135   300-208   810-403   400-050   640-916   642-997   300-209   400-201   200-355   352-001