Hjem / Nyt om navne / Navnenyt: Sommerens nye ansigter i robotbranchen
Carl Erik Skjølstrup
Carl Erik Skjølstrup er ny Vice President of Production i Blue Ocean Robotics.

Navnenyt: Sommerens nye ansigter i robotbranchen

Robotbranchen ligger ikke stille, selvom de fleste danskere er på sommerferie. Her er de vigtigste nyansættelser, der blev offentliggjort i løbet af juli.

Blue Ocean Robotics styrkes med garvet robotekspert

Blue Ocean Robotics, der udvikler, producerer og sælger servicerobotter inden for sundhed, hospitality, byggeri og landbrug, har ansat Carl Erik Skjølstrup som Vice President of Production på baggrund af hans erfaring fra blandt andet Vestas, Lego, Newtec og senest Blue Workforce. Dermed sluttes ringen for Carl Erik Skjølstrup, som i 80’erne under sit studium i Japan blev hyret af Lindøværftet til at introducere japanske robotter til miljøet, som siden udviklede sig til den internationalt anerkendte robotklynge i Odense.

”Jeg sørger for, at produktionsapparatet møder produktudvikling på midtbanen, så time-to-market bliver skåret ned. På den måde har vi allerede tidligt i vores udvikling af nye produkter et produktionsapparat parat med 70-80 procent af produktionsprocesserne klar. Det gør selve produktionsforløbet en kernekompetence for Blue Ocean Robotics og sikrer, at vores forskellige ventureselskabers servicerobotter kommer hurtigere på markedet, fremstilles effektivt og leveres til tiden,” forklarer Carl Erik Skjølstrup.

Carl Erik Skjølstrup er oprindeligt uddannet skibsingeniør, men læste i starten af 80’erne videre til en Master i Engineering på et universitet i Japan. Her mødte han folk fra Lindøværftet og aftalte med dem, at han skulle arbejde for dem i Odense, så snart han var færdiguddannet.

“Carl Erik var sammen med daværende udviklingsdirektør på Lindøværftet, Torben Andersen, og professor John.W. Perram de egentlige ophavsmænd til det samarbejde mellem universitetet og værftet, som i dag er blevet til robotklyngen i Odense. Carl Erik var i mange år chef for robot-afdelingen på værftet. Han stod for al den nye udvikling og innovation og er kendt og respekteret verden over for disse bedrifter. Det er fantastisk igen at arbejde sammen med Carl Erik,” udtaler COO/CRO Rune K. Larsen, Blue Ocean Robotics.

Carl Erik Skjølstrup bor i dag stadig i Odense og glæder sig over at være tilbage i den lokale robotklynge efter en lang årrække i det jydske. Han glæder sig til at bruge den sparede transport på bedre tid til sine fire voksne børn og sin store interesse for sejlsport og sejlads i det Fynske Øhav med udgangspunkt i Kerteminde Havn.

Tre talenter til Kobots

Det nye danske roboteventyr Kobots, der har udviklet skærerobotten Amigo, er blevet styrket med tre talenter. De skal videreudvikle robotten, som gør byggeri op til tre gange hurtigere ved at skære byggematerialer fra gipsplader til fliser ved hjælp af stemmekommandoer.

Som CTO er ansat Yonas Alizadeh, der er uddannet Master of Science, Engineering – Robotics fra Syddansk Universitet. Han har tidligere arbejdet for SDU, for Smooth Robotics og været grundlægger og CEO i app-startuppen Hellow.

Knud Engbjerg og Kristian Dalgaard er ansat som Heads of development. De er begge uddannet Master of Science, Engineering – PDI. Knud Engbjerg har tidligere været automationstekniker på Danfoss, og Kristian Dalgaard har en fortid som klejnsmed hos DSSM.

”Vi er stolte af at være med til give håndværkerne nem stemmestyring af præcisionsskæring, som kan øge hastigheden markant på både små og store byggeprojekter,” siger CTO Yonas Alizadeh.

CEO Peter Hartvigsen fortsætter:

”Interessen for vores stemmestyrede robotter er tårnhøj allerede her kort efter vi fik patentet hjem i forsommeren. Derfor er jeg meget glad for at få tre solide talenter med om bord. Vi skal ud over rampen med Amigo, som ud over at gøre byggeri tre gange hurtigere og mindske støv, støj og dårlige arbejdsstillinger, indsamler og registrerer restmaterialer, der kan genbruges. Det er godt for både økonomi og miljø.”

Ny kvindelig professor i kunstig intelligens

1. juli blev Christina Lioma udnævnt til professor på Datalogisk Institut. Hun har spillet en betydningsfuld rolle i revolutionen inden for kunstig intelligens. I 2018 blev hun leder af Machine Learning-forskningssektionen på Datalogisk Institut, Københavns Universitet (DIKU). Og i juni i år var hun den bare anden kvinde til at forsvare en doktordisputats inden for datalogi i Danmark.

Hvad der har bragt Christina Lioma til, hvor hun er i dag, er især en succesrig forskningskarriere med betydningsfulde gennembrud inden for forskningsområder som kunstig intelligens (AI), information retrieval (IR), web data mining, og natural language processing (NLP), oplyser instituttet. Dertil kommer en kritisk synsvinkel og videnskabelig nysgerrighed:
”Som forskere er vi nødt til at bevare en kritisk synsvinkel og videnskabelig nysgerrighed. Der er masser af vigtige udfordringer, og vi skal benytte vores forskningskreativitet i forsøget på at løse dem. Og det kræver, at vi stiller de rigtige spørgsmål. Når vi ser disse imponerede demoer fra tech-giganterne, skal vi ikke bare tænke ”Google har løst alting, så jeg kan lige så godt gå hjem”. Vi skal sige til os selv: ”Se, selv med alle disse ressourcer kan de ikke engang gøre det rigtigt! Det kan jeg i min forskning,” proklamerer Christina Lioma.

Ny sekretariatsleder i DAU

1. juli overtog Bent Outzen overtaget sekretariatsdriften af DAU, Dansk Automationsselskab. Bent Outzen har tidligere arbejdet med sekretariatsdrift og facilitering af faglige netværk og medlemsaktiviteter for erhvervsmedlemmer i Byggesocietetet og senest Realdania. Endvidere er der fire år som konsulent i Dansk Industris afdeling for regional erhvervspolitik med i bagagen.
Hos Realdania havde han ansvaret for at bære organisationens budskaber ud til medlemmer og interessenter med primært blik på erhvervslivet og borgmestre. Herigennem har han opnået stor erfaring med at skabe værdi for medlemmerne, og denne erfaring vil blive anvendt aktivt i DI Digital og DAU, oplyser DAU.
Bent Outzen sidder også som tovholder for DI’s udvalg for Digital Elektronik. Sekretariatslederen skal fortsat være fokus på at udvikle DAU’s kerneaktiviteter i form af konferencer, netværk og medlemsblad.
Bent Outzen overtager stillingen fra Jette Nøhr, som fortsætter i DI Digital.

 

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Markerede felter skal udfyldes *

*

200-125   300-075   210-260   210-060   300-115   100-105   300-101   400-101   300-320   300-070   300-206   200-310   300-135   300-208   810-403   400-050   640-916   642-997   300-209   400-201   200-355   352-001