Hjem / Teknologi & opfindelser / Fredagskronik: Nu trænger elektronikken ind i mælkekartonen
Electronics of Tomorrow.
Et af de steder, hvor man kan møde den revolutionerende teknologi, er messen EOT – Electronics of Tomorrow.

Fredagskronik: Nu trænger elektronikken ind i mælkekartonen

Nu breder elektronikken sig ind i alle vores dagligdagsting. Det skriver projektchef Mona Jakobsen, MCH Messecenter Herning, om i denne fredagskronik. Hun er blevet inspireret af udstillerne på EOT – Electronics of Tomorrow 19, som finder sted i maj. Her kan du møde elektronikbranchen, som udvikler teknikken bag moderne udgaver af kendte varer – så som intelligente gardiner med indvævet røgalarm, en selvkørende traktor og en mælkekarton, som beder køleskabet bestille frisk mælk.

Mona Jakobsen.

Fredagens kronikør er projektchef Mona Jakobsen, MCH Messecenter Herning.

I takt med at mikroelektronik er blevet mere avanceret, og prisen på elektronik er faldet, kommer der nu en lavine af produkter, hvor elektronik er integreret i velkendte ting. Biler, der beder om at blive repareret, inden de går i stykker. Halsbånd til kæledyr, så de kan spores, når de løber væk. Selvsnørende basketball-sko, der programmeres via en app og med en lille motor justerer størrelse.

I flere byer i verden står der allerede skraldespande, der selv fortæller, hvornår de skal tømmes, så skraldebilerne automatisk lægger den mest effektive rute til de spande, der faktisk er fulde. Det giver mindre trafik i byerne og bedre økonomi for de lokale myndigheder.

På hoteller kan elektroniske låse registrere, om døren er blevet låst indefra eller udefra. Det effektiviserer blandet andet rengøringen, når personalet kan se, hvilke værelser der er tomme.

Emballager er ikke hvad de har været

Heller ikke emballager er, hvad de var. Inden for lægemiddelindustrien byder fremtiden på ”smart packaging ” – det vil sige, at intelligente, interaktive emballager er udstyret med små e-paper-skærme og elektronisk betjening, der gør det nemmere for patienterne at håndtere lægemidler.

De mest avancerede intelligente emballager registrerer ikke kun mængden af tilbageværende lægemidler, men minder patienten om at tage dem rettidigt. Intelligente tekstiler integrerer mikroelektronik som indvævede printede sensorer og batterier og broderede kredsløb. Allerede nu kan du få tøj med indbygget skridttæller, pulsmåler eller yoga-guidning, og snart kommer gardiner med indbyggede højttalere eller røgalarmer.

Messen med alt det nye

Fordi elektronik nu er en større del af alting, er elektronik relevant for alle brancher: fødevarer, byggeri, mode, medicinalindustri, emballage og transport. Derfor er det relevant for indkøbere, udviklere og designere indenfor alle fag at besøge messen EOT – Electronics of Tomorrow. Det er nok Skandinaviens mest inspirerende samlingssted for morgendagens ideer, services og produkter og er den messe, som binder mennesker, brancher, vidensdeling, netværk og business tæt sammen.

På EOT – Electronics of Tomorrow i maj møder man ikke kun morgendagens elektronikproducenter, men også en række oplægsholdere, der forklarer, hvordan fremtiden allerede er i fuld gang inden for elektronik. Man kan blandt andet opleve Vanessa Julia Carpenter, Lead Technology Experience Designer hos IdemoLab, DELTA, der er specialist i elektronisk produktudvikling og forsker i meningsfuldt design på Aalborg Universitet, Jack Ganssler, international ekspert i embeddede systemer og en række andre spændende oplægsholdere fra IBM, DTU Nanotech, Microsoft, Odense Robotics samt ingen ringere end grundlæggeren af den fynske vækstkomet, Mobile Industrial Robot (MiR), Niels Jul Jakobsen. Læs mere på eot.dk.

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Markerede felter skal udfyldes *

*

200-125   300-075   210-260   210-060   300-115   100-105   300-101   400-101   300-320   300-070   300-206   200-310   300-135   300-208   810-403   400-050   640-916   642-997   300-209   400-201   200-355   352-001