Hjem / Industri & landbrug / 80 millioner kroner mere til Blue Ocean Robotics
Bue Ocean Robotics - to medarbejdere.
Blue Ocean Robotics "føder" løbende nye servicerobotter.

80 millioner kroner mere til Blue Ocean Robotics

Et team af danske investorer har netop betroet Blue Ocean Robotics en ny stor portion vækstkapital på 80 millioner kroner. Pengene skal bruges på globale ekspansion for virksomhedens servicerobotter.

Blue Ocean Robotics er ikke kun en effektiv innovationsfabrik, der indvinder nyt robotland med sine servicerobotter. I de senere år har virksomheden også udviklet sig til at blive et projekt for mange af Odenses erhvervsfolk, som tropper op med kapital for at være med til at skabe noget ud over det, man ellers har set.

Der er nu tikket en ekstra, solid investering ind fra familien efter en af Odenses kendte erhvervsfolk, nu afdøde C.C. Nielsen, stifteren af Micro Matic, der i tidens løb har været en betydelig drivkraft i fynsk erhvervsudvikling. Fra ejerkredsen bag fynske virksomheder som Plus Pack og Juliana Drivhuse har Steen Haustrup og Bo Stærmose betroet Blue Ocean Robotics kapital til at gøde vækstrejsen for servicerobotterne.

Tre runder med investeringer

Samlet er der investeret 80 millioner kroner i denne omgang. Dermed følges der op på to tidligere runder med kapitalforhøjelser på 50 og 100 millioner kroner i henholdsvis 2016 og 2018.

“Servicerobotter er for alvor ved at blive en helt naturlig og integreret del i vores hverdag, og her i Danmark er vi blandt frontløbere, både hvad angår udvikling og anvendelse. Den udvikling vil jeg som investor gerne bakke op om. Et godt eksempel på dansk innovation er Blue Ocean Robotics’ UV desinfektionsrobot. Den kører rundt på en række sygehuse både ude i verden og her i landet og forebygger infektioner hurtigere og meget mere effektivt end vi mennesker kan gøre manuelt,” siger Bo Stærmose, formand for Juliana Drivhuse og ny investor i Blue Ocean Robotics.

Business-angel Lars Terney ville heller ikke gå glip af muligheden for en investering i servicerobot-opfindelser på samlebånd.

“Som gammel fynbo har jeg fulgt roboteventyret i Odense med spænding igennem nogen tid, og jeg ser Blue Ocean Robotics som en interessant investeringsmulighed, givet deres velanskrevne kompetencer og historiske track record,” forklarer han.

Trods den voksende ejerkreds sidder stifterne af Blue Ocean Robotics fortsat samlet på den største aktiepost i selskabet.

“I bestyrelsen er vi glade for, at vi i denne runde har kunnet tiltrække kapital fra så bred en investorskare, der dermed bidrager til at styrke kommercialiseringen af vores robotter. Netop servicerobotter repræsenterer et særdeles stærkt ekspansionspotentiale internationalt, som gør vores selskab attraktivt for investorer,” konstaterer Jørn Tolstrup Rohde, bestyrelsesformand i Blue Ocean Robotics.

Fordobling af værdi

Med en fordobling af selskabets værdi inden for et år er Blue Ocean Robotics nu ifølge værdiansættelsen 800 millioner kroner værd. Modsat de fleste andre selskaber i det danske robotmekka omkring Odense satser Blue Ocean Robotics på mere end ét produkt. Her arbejdes med adskillige servicerobotter inden for industrier som sundhed, hospitality, byggeri og landbrug. Konceptet er, at nye ideer til robotter udklækkes hos moderselskabet, men derefter placeres i datterselskaber, der så med tiden skal sælges fra.

“Vi er særdeles glade for, at vores nu større og dedikerede investorkreds ser sund fornuft i at stille arbejdskapital til rådighed for vores heftige ekspansion, medarbejdervækst og fortsatte kommercielle opbygning. Interessen for vores servicerobotter accelerer nemlig langt hurtigere, end vi havde turdet håbe,” fortæller Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics.

En ny medarbejder om dagen

Blue Ocean Robotics har de seneste to måneder ansat en ny medarbejder omtrent hver dag, oplyses det, og nu beskæftiger virksomheden mere end 100 ansatte.

“I øjeblikket oplever vi en enorm kommerciel vækst i Blue Ocean Robotics med stor global efterspørgsel på vores servicerobotter, herunder UVD Robots, Beam Robots og PTR Robots. For at understøtte den globale vækst har vi skaleret mandskabet kraftigt op i alle dele af virksomheden, alt fra salg, marketing, kundeservice, finans og produktion,” lyder forklaringen fra Claus Risager.

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Markerede felter skal udfyldes *

*

200-125   300-075   210-260   210-060   300-115   100-105   300-101   400-101   300-320   300-070   300-206   200-310   300-135   300-208   810-403   400-050   640-916   642-997   300-209   400-201   200-355   352-001